• PRIPRAVUJEME zápis do 1.ročníka ZŠ sv. Mikuláša
          • PRIPRAVUJEME zápis do 1.ročníka ZŠ sv. Mikuláša

          • So súhlasom zriaďovateľa pripravujeme zápis do 1. ročníka ZŠ sv.Mikuláša s plánovaným počtom 44 prijatých žiakov do 2 tried. Zápis sa uskutoční elektronicky (pre záujemcov o prijatie bude na vrátnici školy pripravená aj papierová verzia) po Veľkej Noci a to v dňoch 7.apríla (STR) - 9.apríla (PIA). Podklady pre zápis (prihláška, dotazník rodiča, pracovný list žiaka) budú zverejnené na stránke školy najneskôr v stredu 7.apríla 2021. Výsledky zápisu budú zverejnené do 15.4.2021. Tešíme sa na všetkých záujemcov.

        • Prijímacie skúšky
          • Prijímacie skúšky

          • S blížiacim sa termínom podávania prihlášok na stredné školy  (na domovskej ZŠ podať do 10.4.2021) oznamujeme všetkým rodičom žiakov 5.ročníka a 9.ročníka našej ZŠ možnosť podať ju elektronicky a to  prostredníctvom rodičovského konta na EDUPAGE - návod TU. Každý zákonný zástupca môže podať maximálne 2 prihlášky na školy, ktoré požadujú talentové skúšky a maximálne 2 prihlášky na ostatné stredné školy. V prípade, že nemáte zriadené rodičovské konto na platforme EDUPAGE, kontaktujte príslušných triednych učiteľov, resp. výchovného poradcu Mgr. Mašlejovú J..

        • POMOC
          • POMOC

          • Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na našej škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % ( 3 % pri dobrovoľníckej činnosti ) zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie pri Gymnáziu a Základnej škole sv. Mikuláša. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2% z dane!

            Finančné prostriedky budú transparentne použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na našej škole
            • skvalitnenie materiálno - technického vybavenia našej školy.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

            Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            1. Do 15.2.2021 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
            2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane.
            3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            4. Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane.
            5. Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:

            Obchodné meno alebo názov: Rodičovské združenie pri Gymnáziu a Základnej škole sv. Mikuláša

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Duklianska 16, 08001 Prešov

            Právna forma: Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID): 42027195

            Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2021 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            Podávate si daňové priznanie sami?

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

            Obchodné meno alebo názov: Rodičovské združenie pri Gymnáziu a Základnej škole sv. Mikuláša  

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Duklianska 16, 08001 Prešov  

            Právna forma: Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID): 42027195  

            Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2021) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            Postup pre právnické osoby

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
            3. V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

            Obchodné meno alebo názov:  Rodičovské združenie pri Gymnáziu a Základnej škole sv. Mikuláša  

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:  Duklianska 16, 08001 Prešov  

            Právna forma:  Občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID):  42027195  

            Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

             

            Prehľadný  postup taktiež nájdete na: 

            Ako poukázať 2 percentá z daní

            Potrebné informácie o našom Rodičovskom združení pre účely 2 percent nájdete na odkaze

            RZ-notársky register

            Tlačivá potvrdenie a vyhlásenie ohľadom darovania  2 percent sú v editovateľnej elektronickej podobe v prílohe.

            ĎAKUJEME za každú podporu.

        • Od 8.3.2021 pokračujeme bez zmeny
          • Od 8.3.2021 pokračujeme bez zmeny

          • V súlade s Rozhodnutím ministra školstva SR a vzhľadom na naše kapacitné a personálne možnosti pokračujeme v prezenčnej forme vyučovania na 1. stupni ZŠ tak ako doteraz. Podmienkou účasti žiaka na vyučovaní je test minimálne jedného zákonneho zástupcu nie starší ako 7 dní a podanie čestného vyhlásenia zákonneho zástupcu. Predmetné vyhlásenie môžete podať elektronicky prostredníctvom platformy EDUPAGE alebo v papierovej podobe, dostupné TU. ĎAKUJEME, ŽE STE S NAMI.

        • Prijímacie skúšky na Gymnázium sv. Mikuláša
          • Prijímacie skúšky na Gymnázium sv. Mikuláša

          • V budúcom školskom roku 2021/2022 otvárame na základe rozhodnutie MŠVVaŠ SR 1 triedu osemročného gymnázia s maximálnym počtom žiakov 30. Do pozornosti všetkých piatakov a ich zákonných zástupcov dávame zverejnené Kritéria prijímacieho konania a rovnako aj možnosť podať prihlášku na naše Gymnázium sv. Mikuláša elektronicky a to prostredníctvom rodičovského konta na EDUPAGE. V prípade prihlášky v papierovej forme je nutné podpísať ju na kmeňovej základnej škole do 10.apríla a zaslať k nám najneskôr do 20.apríla 2021. Prvé kolo prijímacich skúšok sa uskutoční 3.mája (1.termín), resp. 10.mája (2.termín). SRDEČNE POZÝVAME a vopred ďakujem za zdieľanie tejto informácie.

        • INFO aktuálne
          • INFO aktuálne

          • Na základe posledných informácií prezentovaných MŠVVaŠ SR dnes popoludní sa pripravuje nové Rozhodnutie ministra školstva SR s platnosťou od 8.3.2021, ktoré by malo identifikovať a upraviť podmienky prezenčnej výuky na 1. stupni ZŠ. Vzhľadom na už medializované informácie o nových opatreniach od stredy 3.3. (od zajtra) sme vám prostredníctvom vašich detí zaslali čestné vyhlásenie o mieste výkonu vášho zamestnania. Vzhľadom na uvedené skutočnosti bude mať pre nás (vedenie školy) do koonca týždňa iba informatívny charakter pre nastavenie vyučovania od pondelka 8.3.2021. Žiaci 1. stupňa ZŠ sv. Mikuláša teda do konca týždňa pokračujú bez zmeny v prezenčnej forme vyučovania tak ako začali od pondelka 1.3..po prázdniích.