• Domáce samotestovanie
          • Domáce samotestovanie

          • Pripomíname nutnosť samotestovania žiakov pridelenými samotestami a povinnosť nahlasovania výsledku prostredníctvom EDUPAGE.

            Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.

        • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia
          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

        • ROZUMIEME SI
          • ROZUMIEME SI

          • Nedávno sme zverejnili ponuku zapojiť sa do projektu ROZUMIEME SI, ktorý je zameraný na pomoc deťom zo slovesnkých škôl s vyučovacím jazykom maďarským zlepšovať sa v slovenčine prostredníctvom neformálnych aktivít s rovesníkmi zo škôl s vyučovacím jazykom slovenským. Keďže záujem zo strany takýchto žiakov je veľký, hľadajú ešte dobrovoľníkov spomedzi žiakov, ktorí sa vyučujú v slovenčine, na zapojenie sa do takejto aktivity...jednoducho každá pomoc je vítaná.

            Ešte aktuálne hľadáme slovenské sestry a slovenských bratov pre nasledovné maďarské deti zo Slovenska – konkrétne z Tornale, odkiaľ sa tento rok prihlásilo rekordný počet detí, ktoré chcú zlepšovať svoju slovenčinu, zažiť dobrobružstvo a nájsť dobrého kamaráta. Prihlášky slovenských detí a rodín  prijímame do nedele 28.11.2021 na linku tu.

            Hanna Zsófia – 6. ročník (11 rokov), rada prednáša prózu. Hrá na klavíri, má rada pohyb a turistiku. V škole má rada hudobnú výchovu, geografiu a telesnú výchovu.

            Zita – 6. ročník (12rokov), vo voľnom čase hrá na gitare, na klavíri, jazdí na koni. V škole má rada biológiu i informatiku.

            Nóra – 8. ročník (13 rokov), jej záujmy sú hudba, čítanie a hranie minecraftu, v škole je obľúbeným predmetom výtvarná výchova.

            Jázmin – 5. ročník (10 rokov), hrá na klavíri, vela športuje, v škole má rada biológiu a geografiu.

            Betti – 5. ročník (11 rokov), jazdí na koni a má rada športy, jej obľúbenými predmetmi sú telesná výchova a geografia.

            Zsófia – 5. ročník (10 rokov), so záľubami ako tanec, predášanie ľudových rozprávok. V škole má rada angličtinu a telesnú výchovu.

            Fanni – 5. ročník (10 rokov), vo voľnom čase športuje, kreslí a počúva hudbu, jej obľúbené predmety sú jazyky, geografia a telesná výchova.

            Lilianna – 5. ročník (11 rokov), vo voľnom čase spieva, má rada hudbu a rada číta knihy. Medzi jej obľúbené predmety patrí matematika, biológia, geografia a jazyky.

            Ďakujeme, že ste s nami.

        • MAGIS adventná zbierka 2021
          • MAGIS adventná zbierka 2021

          • Občianske združenie MAGIS organizuje zbierku na pomoc rodinám v núdzi. Aj tento rok počas prvých 2 týždňov adventu (od 29.10. do 14.12.2021) bude prebiehať táto ušľachtilá zbierka na našej škole. Darcovia môžu prispieť 2 spôsobmi:

            a) trvanlivými trvanlivými potravinami alebo

            b) prípravou darčeka pre dieťa vo veku 6-10 rokov.

            Trvanlivé potraviny môžu doniesť rodičia alebo deti a uložiť ich vo vestibule školy alebo pri kaplnke. Rovnako aj pripravený darček (napr. v krabici od topánok) môžu uložiť na týchto miestach.

            V súvislosti s darmi máme vážnu prosbu, ktorú vysvetlite aj  žiakom, študentom - pripravte taký dar, ktorý by vás samých neurazil, ale potešil. Krabicu, prosím, nebaľte do papiera - stačí ju previazať. Dobrovoľníci z MAGIS to urobia. Stalo sa totiž niekoľkokrát, že v zabalenej krabici boli veci použité alebo zničené. Nech je teda balíček darom a nie urážkou. Radšej dať menej, ale zo srdca, aby mal obdarovaný radosť a darca zásluhu.

            Ďakujeme, že ste s nami.

        • Misijný týždeň 2021
          • Misijný týždeň 2021

          • Prostredníctvom tohto oznamu chceme vysloviť veľké ĎAKUJEM všetkým darcom a dobrodincom , ktorí podporili kúpou čokoládky misijné diela v Jakutsku (Rusko), ktoré spravuje SAVIO, o.z. saleziánov Slovenska. Zaslaná finančná podpora pre SAVIO, o.z. z darov všetkých malých aj veľkých misionárov, bola vo výške 700€. V prílohe prikladáme aj ĎAKOVNÝ LIST predsedu SAVIO, o.z. p.Štefana Kormančíka. ďakujeme, že ste s nami.