• INFO aktuálne
          • INFO aktuálne

          • Na základe posledných informácií prezentovaných MŠVVaŠ SR dnes popoludní sa pripravuje nové Rozhodnutie ministra školstva SR s platnosťou od 8.3.2021, ktoré by malo identifikovať a upraviť podmienky prezenčnej výuky na 1. stupni ZŠ. Vzhľadom na už medializované informácie o nových opatreniach od stredy 3.3. (od zajtra) sme vám prostredníctvom vašich detí zaslali čestné vyhlásenie o mieste výkonu vášho zamestnania. Vzhľadom na uvedené skutočnosti bude mať pre nás (vedenie školy) do koonca týždňa iba informatívny charakter pre nastavenie vyučovania od pondelka 8.3.2021. Žiaci 1. stupňa ZŠ sv. Mikuláša teda do konca týždňa pokračujú bez zmeny v prezenčnej forme vyučovania tak ako začali od pondelka 1.3..po prázdniích. 

        • Po prázdninách pokračujeme
          • Po prázdninách pokračujeme

          • Platné epidemiologické opatrenia nám umožňujú od 1.3.2021 pokračovať v prezenčnej forme vyučovania na 1.stupni ZŠ sv. Mikuláša a v maturitnom ročníku na Gymnáziu sv. Mikuláša. V pondelok 1.3.2021 teda obnovujeme vyučovanie v spomínanách triedach. Podmienkou je podanie čestného vyhlásenia o absolvovaní testu na ochorenie COVID 19 nie staršie ako 7 dní (platí pre zamestnancov a študentov oktávy), resp. podanie čestného vyhlásenia zákonneho zástupcu žiaka 1.stupňa. Vyhlásenia dostupné na EDUPAGE alebo tu:

            Čestné vyhlásenie ZAMESTNANEC

            Čestné vyhlásenie ŠTUDENT

            Čestné vyhlásenie ZÁKONNÝ ZÁSTUPCA ŽIAKA 1.stupňa ZŠ

            Žiaci a študenti, ktorí sa nezúčastňujú prezenčnej formy vyučovania, dostanú raz za týždeň informácie o prebranom učive. Poznámky, prípadne iné detaily realizované na prezenčnom vyučovaní, si študenti a žiaci sami zistia u žiakov, ktorí absolvujú prezenčnú formu vyučovania. Ak s vyučujúcim vedome spolupracujú na dištančnej forme vyučovania (komunikácia študenta s učiteľom, komunikácia rodiča s učiteľom), ich neúčať na vyučovaní bude hodnotená ako ospravedlnená. Klasifikácia, resp. neklasifikácia takýchto žiakov a študentov je v kompetencii vyučujúceho.

            Žiaci ostatných ročníkov ZŠ sv. Mikuláša a Gymnázia sv. Mikuláša pokračujú v dištančnej forme vyučovania a to rozvrhom podľa párneho týždňa - teda online vyučovanie 2.VH, 4.VH a 6.VH.

            Žiaci a učitelia 1. stupňa ZŠ boli prihlásení na obed automaticky, ostatní študenti a zamestnaci si overia svoje prihlásenie na obed do piatku 26.2. do 14,00 hod.

            ĎAKUJEME, ŽE STE S NAMI.

        • Pôstne obdobie začína
          • Pôstne obdobie začína

          • Tento týždeň v stredu sme spolu začali 40 dňové pôstne obdobie. Dobrým a posilňujúcim pokrmom v období pôstu, ktorý osoží telu aj duchu je Božie slovo. Počas celého pôstného obdobia si môžete pozrieť videa a zamyslenia od d.o. Petra Štiebera a to jednoducho tak, že si nastavíte odoberanie jeho YouTube kanála TU. Poslaním našej školy je aj evanjelizovať a v týchto časoch je to jedna z nových a zaujímavých možností. ĎAKUJEME, ŽE STE S NAMI.

        • POTVRDENIE o návšteve školy
          • POTVRDENIE o návšteve školy

          • V súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou ponúka platforma EDUPAGE možnosť vytlačiť si z pohodlia domova potvrdenie o návšteve školy vášho dieťaťa (návod TU). V prípade nejasností kontaktujte svojich triednych učiteľov. ĎAKUJEME, ŽE STE S NAMI.

        • Nástup do školy od 8.2.2021
          • Nástup do školy od 8.2.2021

          • V súvislosti s novými opatreniami a vyhláseniami týkajúcimi sa nástupu vybraných žiakov do škôl oznamujeme, že brány našej školy budú od 8.2.2021 (pondelok) znovu otvorené pre:

            1. žiakov oktávy A a oktávy B s negatívnym výsledkom testu na COVID-19. O spôsobe dokladovania negativity budeme čoskoro informovať na základe usmernení MŠVVaŠ SR. Vyučovanie bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu.

            2. žiakov 1. - 4. ročníka ZŠ sv. Mikuláša so splnenou podmienkou pretestovania 1 zákonneho zástupcu (výnimku majú oslobodení od testovania a tí, ktorí prekonali ochorenia v termíne max. pred 90 dňami). O spôsobe dokladovania negativity budeme čoskoro informovať na základe usmernení MŠVVaŠ SR. Vyučovanie bude prebiehať podľa usmernení TU jednotlivých tried. V dňoch od 8.-10.2. (PON - STR - "nábeh" žiakov) bude 1. až 4.VH prebiehať prezenčné, na 5.VH bude prebiehať online pripojenia žiakov, ktorí zostali doma. Od ŠTV 11.2.2021 už online vyučovanie na 1.stupni ZŠ nebude prebiehať. Všetky zadania a domáce úlohy budú všetkým žiakom 1. stupňa ZŠ zverejnené od PON 8.2.2021 prostredníctvom EDUPAGE.

            Rovnako bude obnovená aj činnosť ŠKD v čase od 6:45 hod. do 16,30 hod.

            Všetci žiaci a zamestnanci, ktorí nastúpia od PON 8.2.2021 do školy a majú záujmem o obed, sa musia nanovo prihlásiť a to najneskôr do PIA 5.2.2021 do 14,00 hod. Za porozumenie ďakujeme.

            ĎAKUJEME, ŽE STE S NAMI.

          • Novinky a aktuality

          • Vzhľadom na úpravu oficiálnej www stránky našej školy nájdete všetky informácie o aktualitách na škole, fotogalérie a dokumenty školy na stránke www.zsgmik.sk . Stránka www.zsmikpresov.edupage.sk slúži od októbra 2010 len na prezeranie známok vaších detí a je zdrojom informácii o žiakoch, učiteľoch a predmetoch na našej základnej škole. Ďakujeme za pochopenie.

          • Vznik tejto www stránky

          • Stránka našej základnej školy je konečne na internete. Nájdete tu množstvo rôznych funkcií a zaujímavostí. Zoznamy žiakov, tried, učiteľov, rozvrhy a množstvo iných údajov.